Plaats de
lamskoteletten een dag van tevoren in de koelkast om te ontdooien.
Hak de bieslook fijn, snipper de sjalotjes, snij de Prosciutto
Italiano in reepjes en was de sperziebonen.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de
minikrieltjes in circa 10 minuten goudbruin. Voeg de Prosciutto
Italiano toe en laat dit nog 1 minuut meebakken.
Kook de sperziebonen in een pan met een laagje kokend water met een
snufje zout beetgaar en giet ze af. Snij de tomaten in vieren, haal
de zaadjes eruit en snij de tomaten in blokjes. Verhit de olijfolie
in een koekenpan en bak hierin de knoflook bruin. Voeg de stukjes
tomaat en de sperziebonen toe en roer het mengsel goed door elkaar.
Verhit boter in een koekenpan en bak hierin de lamskoteletten 2
minuten aan beide kanten. Bestrooi ze met zout en peper. Laat het
vlees onder aluminiumfolie op een warme plaats rusten.
Bak in het overgebleven bakvet de sjalotjes glazig. Voeg de bouillon
en de witte wijn toe en kook het nog 2 minuten in. Voeg de
kruidenroomkaas toe en laat de saus nog 1 minuut zachtjes doorkoken.
Breng het geheel op smaak met zout en peper en roer de bieslook
erdoor.
Schep de krieltjes en de sperziebonen op de borden, leg de
lamskoteletten erbij en schenk de saus over het vlees. |