Bosuitje schoonmaken en
snipperen. Wortel en courgette schoonmaken, wassen en in
luciferdunne reepjes snijden. Reepjes in heel kleine blokjes
snijden. In (koeken)pan 1 eetlepel boter verhitten. Bosui,
wortel, courgette en oregano à 3 minuten zachtjes bakken, af en toe
omscheppen. Knoflook pellen, erboven uitpersen en à 2 minuten
meebakken. Op smaak brengen met zout en peper. Groentenmengsel op
keukenpapier laten uitlekken. Met scherp mes in elke tournedos aan
één kant diepe
inkeping maken, zodat zakje ontstaat. Tournedos vullen met
groentenmengsel en weer dichtvouwen.
Telkens 2 plakjes ham op aanrecht uitspreiden, zodat ze elkaar in
lengte iets overlappen. Plakjes in breedte dubbelvouwen, zodat lange
smalle repen ontstaan. Elke tournedos rondom omwikkelen met hamreep.
Tournedos tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. (Tournedos à 30
minuten voor gebruik uit koelkast nemen.) Vijf borden voorverwarmen.
Tournedos droogdeppen met keukenpapier. In (koeken)pan rest van
boter verhitten. Tournedos in à 6 minuten ros‚ bakken, halverwege
keren. Tournedos bestrooien met zout en peper. Op warm bord leggen
en onder aluminiumfolie warm houden. Fond en port aan bakvet
toevoegen, aan de kook brengen en aanbaksels losroeren. Jus al
roerend in à 3 … 4 minuten iets laten inkoken. Jus over borden
verdelen. Tournedos erin leggen.
Serveren met pommes frites en broccoli. Tip: In plaats van port kunt
u ook 3 eetlepels sinaasappelsap door de jus roeren. |