Kiprolladehapjes

Voor 4 personen: 1 kant-en-klare gebraden kiprollade van ca. 1 kg
30 g boter of margarine
200 g witte en bruine kastanje/grotchampignons in plakjes
nootmuskaat uit de molen en 1 theel. kruidenboterkruiden
30 g bloem
2 dl witte wijn en 1 dl slagroom of slankroom
rijst voor 4 personen
zout en peper uit de molen
fijngeknipte tuinkruiden als garnering

plank, steelpan, warmtebron, timbaaltjes of andere rijstvormpjes en bestek

Neem de rollade tijdig uit de koelkast voor geur en smaak.
Verwarm de boter in de pan en roerbak hierin de champignons met de kruiden.
Voeg de bloem toe en roer alles dooreen.
Giet het vocht, scheutje voor scheutje in de pan en roer alles dooreen.
Voeg steeds meer vocht toe totdat een gladde saus ontstaat.
Kook de rijst op de bekende wijze gaar.
Maak de saus op smaak af met zout en peper en voeg eventueel de tuinkruiden toe.
Vul de ingevette rijstvormpjes met de rijst.
Snijd de rollade in plakken (verwijder het netje) en vervolgens in puntjes.
Keer de rijst op verwarmde borden en schik de rollade er omheen.
Voeg de saus toe of serveer die apart.
Ook lekker met gekookte ronde Parijse worteltjes (voetballetjes!).