Kipsalade uit Griekenland

Voor 4 personen:
4 halve kipfilets
5 dl (500 cc) groentebouillon (blokjes, poeder of tablet)
2 eetl. limoensap (of citroensap)
4 theel. Gyros mix (Griekse kruiden van slager of supermarkt)
komkommer in schijfjes
2 vleestomaten in plakjes
krop ijsbergsla in reepjes
4 eetl. fetakaas 4 eetl. olie uit potje
4 eetl. zwarte olijven
2 eetl. Pijnboompitten

kookpan, koekenpan, warmtebron, vergiet, plank, scherp glad mes, bestek en bord.

Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.
Breng de bouillon met de kruiden aan de kook.
Gaar hierin de kip (ca. 10 minuten tegen de kook aan).
Laat de kip dan uitlekken en snijd die later in reepjes.
Verdeel de komkommer en de tomaat over de sla.
Schik hierop de kip en voeg de kaas, de olijven en de olie toe.
Rooster de pitten heel licht in de voorverwarmde koekenpan zonder olie.
Besprenkel met het sap en bestrooi met de pitten.
Lekker met Grieks brood.