Griekse kipsalade

Voor 4 personen:
4 halve of 2 dubbele gerookte kipfilets
krop ijsbergsla of rucolasla of friséesla in reepjes
komkommer in schijfjes
2 vleestomaten in plakjes
100 g katenspek in blokjes of reepjes
2 eetl. mandarijnpartjes
4 eetl. Griekse fetakaas in blokjes
1 eetl. pijnboompitten of gehakte gemengde noten
1 eetl. citroensap (of limoensap)

plank, scherp glad mes, koekenpan, warmtebron, bestek en bord.

Neem de kip tijdig uit de koelkast voor een optimale geur en smaak.
Snijd de kip in flinterdunne reepjes.
Leg de sla, de komkommer en de tomaat op het bord.
Bak het spek uit in een verwarmde koekenpan zonder olie.
Voeg het spek, de kip, de mandarijn en de feta toe aan de salade.
Rooster de pitten in de voorverwarmde koekenpan heel licht.
Besprenkel met het sap en bestrooi met de pitten.
Lekker met grof volkorenbrood en tzatziki (Griekse komkommersaus met knoflook).