Oriëntaalse kippensoep

Voor 2 personen: 1 potje kip in bouillon
1 grote gehakte ui of 2 sjalotjes
1 theel. kerriepoeder
1 kleingesneden rode paprika en 1 rood pepertje (pittig) naar wens
½ eetl. Chinese sojasaus
75 g taugé;
1 eetl. gepelde gezouten pinda’s
naar smaak groene wasibi (pittig van supermarkt of toko) of geraspte mierikswortel

vergiet, litermaat, soeppan, warmtebron en bestek.

Laat de kip uitlekken, bewaar de bouillon en schep het gestolde vet in de pan.
Roerbak hierin de uien met de kerrie en de paprika.
Blus met de bouillon en voeg 1 dl water toe.
Laat dit zo’n 10 minuten zachtjes koken.
Voeg dan de soja, de taugé; en de pinda's toe.
Verwarm dit met de kip in stukjes.
Voeg wasibi of mierikswortel naar smaak toe.
Lekker als soep met zoute stengels met sesamzaad.