Kiplekkere drumsticks

Voor 8 personen: 16 gekruide kipdrumsticks
500 g rookspek in blokjes of reepjes
2 eetl. olie en 30 g boter of margarine
4 grote gepelde kleingesneden uien
1 fles Rieslingwijn
1 eetl. suiker en 6 eetl. gewelde rozijnen
2 bekertjes slagroom (500 g supermarkt) of slankroom
zout en peper uit de molen

grote braad- of wildpan, warmtebron en bestek.

Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.
Bak het spek uit in de pan.
Voeg hieraan de olie, de boter en de uien toe.
Roerbak de uien kort en leg dan de kip in de pan.
Bak de kip rondom even aan.
Giet de wijn langs de rand van de pan erbij.
Voeg de suiker en de rozijnen toe en sluit de pan.
Stoof gedurende ca. 30 minuten en open dan de pan.
Roer de room door de saus en laat dit even inkoken.
Maak op smaak af met zout en peper.
Check de gaarheid van de kip - het kippenvlees is dan ondoorschijnend wit.
En het kippenvlees laat gemakkelijk los van het bot.
Ook lekker met gebakken krieltjes en gekookte doperwten met worteltjes.