Kerst toetje recept 21

Gevulde ijsappel

IngrediŽnten voor 4 personen:

125 ml water
250 ml witte wijn
2 eetl. suiker
sap van Ĺ citroen
4 middelgrote appels
4 eetl. rode bessen gelei
2 eetl. sinaasappellikeur
8 eetl. ijs

Bereiding:

Water, witte wijn, suiker en citroensap kort laten koken. Verwijder van de appels de deksel, het klokhuis met een appelboor en het binnenste en laat het ongeveer 5 minuten in het mengsel trekken. Daarna laat u de appels in de siroop koud worden, en aansluitend legt u de appels, goed uitgedrupt, op een glazen bord. Zet het bord koud.
Het mengsel van water en witte wijn mengt u met het gelei en de likeur. Verdeel het ijs over de uitgeholde appels en giet er de rode vruchtensaus over.
Serveer het meteen.

     

    

Bron: www.infonu.nl

Fijne feestdagen en eet lekker !