2 grote, lange
varkenshaasjes
12 plakken ontbijtspek
2 eetlepels olijfolie + 1 eetlepel boter
versgemalen peper en zout
2 eetlepels groene peperkorrels
1 ui
¼ groene, ¼ gele, ¼ rode paprika
2 eetlepels tomatenketchup
1 borrelglaasje cognac
2 dl. slagroom
1 zakje aardappelsoesjes |
Snipper de ui fijn en
snijd de paprikadelen in kleine blokjes.
Snijd de varkenshaas in kleine, ronde medaillons (3 p.p.), kruid ze
met peper en zout en omwikkel ze met een plakje ontbijtspek.
Verhit een koekenpan en laat de boter met de olie hierin uitbruisen.
Bak de varkenshaasmedaillons goudbruin en net gaar. Neem ze uit de
pan en verpak ze in aluminiumfolie.
Bak de ui en paprika in de braadjus aan. Voeg vervolgens de
peperkorrels en tomatenketchup toe en laat dit even op het vuur
staan.
Blus het geheel af met cognac en voeg de room toe. Daarna even laten
inkoken.
Schep de medaillons op voorverwarmde borden en schenk de saus rondom
het bord.
Serveer dit gerecht met aardappelsoesjes en verse groenten.
Wijnadvies:
Bordeaux Generique, Buzet, Frankrijk
Succestip:
Gebruik in plaats van varkenshaas bijv. kalfshaas of runderhaas.
Deze niet helemaal gaar braden!
Bron: Spar Succesrecepten.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten.
|