Kerstrecept 32

Kalkoentournedos met macédoine van groenten

Ingrediënten voor 6 personen:

6 kalkoentournedos
of kalkoenbiefstukjes
van ca. 150-200 g per stuk
zout
250 g peultjes
500 g spruiten
1 stronk broccoli
250 g kers-/cherrytomaatjes
50 g boter
125 ml kippenbouillon
125 ml slagroom (Melkan)
2 eetl. fijngehakte peterselie
1 eetl. citroensap
2 eetl. vloeibare honing
versgemalen peper

Bereiding:

Bestrooi het vlees met zout en laat het op kamertemperatuur komen. Maak de peultjes en de spruiten schoon. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de dikke steel en snijd deze enkele malen in de lengte door. Halveer de tomaatjes.
Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees op een matige hittebron in ca. 15 minuten gaar. Draai het halverwege de baktijd om. Schep het vlees uit de pan. Giet de bouillon en slagroom bij het braadvocht en breng aan de kook. Laat de saus ca. 3 minuten zachtjes koken. Kook, in lichtgezouten water, de spruiten in ca. 8 minuten en de peultjes en de broccoli in ca. 5 minuten beetgaar. Giet de groenten af. Meng groenten, tomaatjes, peterselie, citroensap en honing door elkaar. Verdeel de met peper bestrooide tournedos over de borden. Schep de saus om het vlees heen. Verdeel de groenten over de borden.
Tip:
Serveersuggestie: Eet hier beetgaar gekookte pasta, bijvoorbeeld tagliatelle of gekookte of gebakken krielaardappeltjes bij.

           

    

Fijne feestdagen en eet lekker !