Kerstrecept 22

Parelhoenfilets met zuurkool, spekjes en druiven

IngrediŽnten voor 4 personen:

4 parelhoenfilets
zout en versgemalen peper
500 g zuurkool
1 eetl. maÔzena
40 g boter
1/2 l kippenbouillon
100 g spekblokjes
250 g champignons, in plakjes
1 blikje gepelde druiven, uitgelekt

Bereiding:

Bestrooi de filets met zout en peper. Spoel de zuurkool af en snijd klein. Roer een scheutje water door de maÔzena.
Verhit de boter in een braadpan of hapjespan en braad de parelhoenfilets rondom aan. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Temper de hittebron en stoof de filets langzaam in een gesloten pan op een lage hittebron in circa 30 minuten gaar. Bak in een koekenpan de spekblokjes knapperig. Schep ze uit de pan. Bak in het achtergebleven vet de champignonplakjes knapperig en lichtbruin. Voeg de druiven toe. Kook de zuurkool in een bodempje water gaar. Giet de zuurkool af en meng met de spekjes, champignons en druiven. Schep de parelhoenfilets uit de pan en bind het braadvocht met de maÔzena. Verdeel de filets en zuurkool over de borden. Schep wat saus op de filets.
Variatie:
Vervang de parelhoenfilets door kalkoenfilets.

           

    

Fijne feestdagen en eet lekker !