Kerstrecept 18

Gegrilde zalmforelfilet

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g zalmforelfilet,
vers of diepvries, ontdooid
2 eetl. olijfolie
1 eetl. citroensap
gemalen (zee)zout
versgemalen peper
1 citroen, in dunne plakken
sprieten bieslook
voor de komkommercrème:
1 kleine komkommer, geschild en grof geraspt
2 eetl. gehakte peterselie of bieslook
1 teentje knoflook, geperst
125 g zure room (Melkan)
100 ml volle yoghurt (Melkan)

Bereiding:

Snijd de zalmforelfilet in gelijke mootjes en bestrijk ze met olijfolie gemengd met citroensap. Strooi er zeezout en peper over. Meng de ingrediënten voor de komkommercrème met zout en peper naar smaak en zet de crème apart.
Verwarm een grillpan of anti-aanbakkoekenpan en rooster de zalm­­forelfilets 3-4 minuten per kant. Leg ze op 4 borden. Vorm met 2 eetlepels van de komkommercrème quenelles (ovale bolletjes). Leg ze bij de zalm op de borden. Garneer met citroenplakjes en sprieten bieslook.
Tip:
Lekker met gekookte krieltjes,
gemengd met Parijse (bolvormige) worteltjes die zachtjes gaar
gesmoord zijn in boter.

           

    

Fijne feestdagen en eet lekker !