Kerstrecept 13

Gekarameliseerde beenham met honing

IngrediŽnten voor 6 personen:

100 ml honing
100 ml vers sinaasappelsap
2 takjes tijm
2 gekneusde peperkorrels
2 eetl. boter
2 beenhammetjes van circa
500 g p.st. (naturel)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160ļC. Breng de honing met de rest van de ingrediŽnten aan de kook en laat 10 minuten op een lage stand trekken. Verwijder de tijm en laat afkoelen.
Bestrijk de hammetjes royaal met het honingmengsel en bak ze 40 minuten in het midden van de oven tot het laagje krokant en kleverig is. Bestrijk de bovenkant tussentijds nog een paar keer met het honingmengsel. Snijd de ham in dikke plakken.
Tip:
Lekker met aardappels die tegelijkertijd met de ham zijn meegebakken in de oven of een romige aardappel≠puree en knapperige groenten.

           

     

Fijne feestdagen en eet lekker !