600 gram tagliatelle
50 gram boter
2 teentjes knoflook, geperst
1 ui in dunne ringen gesneden
600 gram gemengde paddenstoelen b.v: kastanje champignons, shii-take,
oesterzwammen of grotchampignons)
10 gram bloem
1 1/2 dl groentebouillon
2 eetlepel droge witte wijn (of rode port)
2 eetlepel crème fraîche
3 eetlepel gehakte verse tijm (of 2 theelepel gedroogde tijm)
2 eetlepel paprikapoeder
zout
peper |
Kook tijdens het maken
van dit recept de tagliatelle gaar.
Snijd de paddenstoelen in reepjes of plakjes (of houd ze heel).
Smelt de boter in een grote braadpan en fruit ui en knoflook 7
minuten of tot de ui lichtbruin is.
Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 2 minuten.
Roer de bloem erdoor.
Verhit 30 seconden en voeg dan langzaam, al roerend de bouillon en
de wijn toe.
Breng de saus aan de kook.
Roer de crème fraîche, tijm en paprikapoeder erdoor.
Kook nog 2 minuten en breng op smaak met zout en peper.
Serveer met de warme tagliatelle. Tip: lekker met groene salade of
komkommersalade. |