Mihun goreng

IngrediŽnten voor 4 personen:

Ook wel geschreven als mihoen of.... in IndonesiŽ kent men het ook als bihun.
500 g mihoen
200 g kipfilet
200 g garnalen
4 teentjes knoflook
3 sjalotten
1 prei
1/2 witte kool peultjes
peper en zout naar smaak
100 ml olie
1 bos selderij
2 eetl. ketjap manis

Bereiding:

Kook de mihoen gaar in ruim kokend water met een snufje zout. Giet vervolgens de mihoen af en roer er een beetje olie doorheen. Laat dan de mihoen afkoelen. Snijd de kipfilet in kleine blokjes, de prei en de witte kool in fijne reepjes. Hak dan de selderij fijn. Vervolgens de knoflook en de sjalotten fijnsnipperen en fruit deze in een wok/wadjan met wat olie.
Voeg de kipfilet toe en laat dit even doorbakken samen met de fijngesneden prei. Voeg dan de peultjes toe en daarna de witte kool en de mie. Even doorbakken. Op smaak brengen met een beetje ketjap, peper en zout.
Voeg als laatste de garnalen en de gehakte selderij toe.

Selamat Makan (smakelijk eten) en Voor straks eet lekker !

 

Bron: www.roysrecepten.nl