België: Gepocheerde Eieren

Nodig voor 4 personen:
4 eieren
500 gram witlof
4 sneden witbrood van 5 cm dik
100 gram boter
1,5 dl slagroom
nootmuskaat
zout, peper
1 suikerklontje

Bereiding:
Maak de witlof schoon en snij hem in stukjes van 2 cm. Verhit 40 gram boter in een pan, voeg er de witlof bij, zet de deksel op de pan en laat het 8 minuten zachtjes stoven. Geef er zout en peper over en het suikerklontje en laat nu de witlof zonder deksel verder koken totdat hij tot puree is gekookt. Haal de sneden witbrood uit, zodat er een bakje ontstaat. Smeer dit aan alle kanten met boter in en laat het bruinbakken onder de grill. Maak de eieren als in Gepocheerde Eieren. Leg in elk bakje wat witlofpuree, leg er dan middenop een ei. Verhit de room goed. Voeg er wat nootmuskaat bij en wat zout en peper. Schenk deze saus over de eieren.