Zwitserland:
Züricher eieren
Nodig voor 4 personen:
700 g aardappelen - 1½ dl melk - zout en peper - nootmuskaat - 100 g
ham - 100 g geraspte kaas - 250 g tomaten - 4 eieren - fijngehakte
peterselie
Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met wat zout. Verhit
de melk. Stamp de aardappelen met de melk tot een puree. Maak die op
smaak met peper, zout en nootmuskaat. Snijd de ham in dunne reepjes
en schep die met de geraspte kaas door de puree. Was de tomaten en
snijd die in plakjes. Vet 4 ovenschaaltjes in en beleg de bodem met
plakjes tomaat. Verdeel daar de aardappelpuree over. Druk met een
vochtige juslepel kuiltjes in de puree. Breek de eieren boven die
kuiltjes. Zet de nestjes 15 minuten in een voorverwarmde oven
(175°C.) tot de eieren gestold zijn. Bestrooi ze voor het opdienen
met fijngehakte peterselie.
|