Zuid-Afrika: macaroni met eieren
Nodig voor 6-8 personen:
8 hardgekookte eieren - 2 eetlepels boter - 3 eetlepels bloem - 500 ml melk - 1
theelepel geraspte ui - paneermeel gemengd met een beetje olie - 750 g gekookte
macaroni - wat gesmolten boter - 1 theelepel zout - ½ theelepel peper - 2
tomaten
Bereiding:
Snijd de eieren in plakjes. Smelt de boter, voeg al roerend de bloem toe en
vervolgens de melk. Blijf 3 minuten lang roeren terwijl de massa kookt. Voeg dan
de eieren en alle andere ingrediėnten, behalve de tomaten en het paneermeel toe
aan de saus. Doe het geheel over in een ingevette ovenschaal. Snijd de tomaten
in vieren en druk ze met het velletje naar boven in de massa. Strooi het
paneermeel erover en zet het gerecht gedurende 20-30 minuten in de oven op 180°C. totdat de tomaten goed gaar zijn.
|