Wit-Rusland (Belarus): eierrol met aardappelen
Nodig voor 4 personen:
6 aardappelen - 9 eieren - ¼ liter melk - 3 eetlepels boter - 2 eetlepels bloem
- fijngehakte groene kruiden - gesmolten boter - 1 eetlepel geraspte kaas - zout
Bereiding:
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes. Bak ze aan beide kanten
mooi bruin in 1 eetlepel boter. Meng 8 eieren met de melk. Voeg de bloem toe en
meng alles goed. Verhit de rest van de boter in een koekenpan, schenk het
omeletmengsel erin en bak het in de oven gedurende 5-7 minuten. Haal de
koekenpan uit de oven. Leg de omelet op het werkblad. Leg er een laag gebakken
aardappelen op, bestrooi die met de fijngehakte groene kruiden en zout. Klop het
laatste ei los en bestrijk er de bovenkant mee. Rol de omelet voorzichtig op,
leg ze op een bakplaat. Bestrooi ze met de geraspte kaas en besprenkel ze met
wat gesmolten boter. Schuif de bakplaat in de oven en bak de omeletrol 2-3
minuten. Snijd de rol in stukjes van 1½-2 cm, sprenkel er wat gesmolten boter
over en garneer ze met wat fijngehakte groene kruiden.
|