Wales: kedgeree

Nodig voor 4 personen:
500 g gerookte schelvisfilets - 250 g rijst - 5 hardgekookte eieren - 50 g boter - cayennepeper - zout

Bereiding:
Breng in een pan water met zout aan de kook en doe de rijst erin. Laat de rijst ongeveer 20 minuten koken. Giet af. Snijd intussen de schelvisfilets in kleine stukjes. Pel de eieren, leg er 1 apart en snijd de andere in tweeŽn. Doe de eidooiers in een aparte kom en prak ze met een vork zorgvuldig fijn. Hak de eiwitten grof met een mes. Smelt de boter in een hapjespan. Voeg de schelvisfilets toe en verwarm ze gedurende 10 minuten op een heel zacht vuur. Voeg dan het gehakte eiwit toe onder voortdurend roeren, zodat het niet aanzet. Laat het eiwit niet te lang fruiten, dan wordt het taai. Voeg de rijst toe en breng op smaak met de cayennepeper. Doe de kedgeree over in een schaal en strooi het geprakte eigeel erover. Snijd het laatste ei in plakjes en garneer het gerecht hiermee.

Opmerking:
Let er op dat de visfilets niet te gezouten is. Zo ja, ontzilt de filets dan door ze tenminste 2 uur in water of melk (of in een mengsel van melk en water) te laten liggen.