Vietnam: opgerolde omeletten
Nodig voor 4 personen:
4 hele eieren en 1 eidooier - 40 g rijstebloem - olie - zout en peper
Vulling: 6 gedroogde paddestoelen - 50 g sojavermicelli - 16 grijze garnalen -
100 g krabvlees - 1 gekookte kipfilet - 1 teentje knoflook - 1 ui - 1
bindsla-hartje - 1 wortel - olie - sojasaus
Bereiding:
Laat de gedroogde paddenstoelen gedurende ongeveer 30 minuten in lauw water
weken. Giet ze af, laat ze uitlekken, haal de steeltjes eraf en snijd de hoeden
in dunne plakjes. Leg de sojavermicelli gedurende 5 minuten in kokend water, van
het vuur af. Spoel ze af met koud water, laat ze uitlekken en knip ze met een
schaar in kleine stukjes.
Doe de garnalen in kokend water en laat ze ongeveer 2 minuten koken. Laat ze
afkoelen en pel ze. Snijd het krabvlees in kleine stukjes. Haal het vel van de
kipfilet. Snijd het vlees in dunne plakjes. Schil de ui en de knoflook. Snijd de
ui fijn en pers de knoflook uit. Was en droog de sla en snijd haar in kleine
stukjes. Schrap en was de wortel en snijd ze met de dunschiller in fijne linten.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Braad hierin de knoflook, de ui, de
garnalen, de krab en de kip aan onder voortdurend roeren. Voeg de wortel, de
sla, de paddenstoelen en de vermicelli toe en giet er 2 eetlepels sojasaus over.
Voeg peper toe en laat nog 7-8 minuten koken onder voortdurend roeren. Houd
warm.
Meng de rijstebloem met de hele eieren en de eidooier. Voeg voorzichtig zout en
peper toe. Voeg 1 of 2 eetlepels water toe en klop het mengsel. Doe een klein
beetje olie in een koekenpan met een diameter van 18 cm. Schenk een kwart van
het eiermengsel in een dunne laag, ter dikte van een pannenkoek, in de pan. Laat
op zacht vuur de omelet in 15 minuten aan beide zijden gaar worden. Maak zo de
vier omeletten.
Leg op elke omelet een kwart deel van de vulling en rol de omelet dan op. Blijf
de omeletten warm houden. Serveer de opgerolde omeletten op een bedje van groene
sla.
|