USA: eiersandwich-rolletjes
Nodig voor 4 personen:
1 witbrood, in lengte gesneden - 8 eieren - 2-3 eetlepels mayonaise - 2
eetlepels room - 1 theelepel fijngeknipte dragon - 1 eetlepel fijngeknipte
bieslook - 1 eetlepel fijngeknipte peterselie - 2 theelepels kerriepoeder - zout
en peper - mooie zachte spinazieblaadjes
Bereiding:
Laat het brood door uw bakker in de lengte snijden, zodat er lange plakken
ontstaan. Snijd de korsten van het brood. Rol de broodplakken iets uit met een
deegroller. Kook de eieren hard in ongeveer 7 minuten. Laat ze afkoelen, pel ze
en prak ze fijn. Meng de fijngeprakte eieren met de mayonaise, room, dragon,
bieslook, peterselie, kerrie, zout en peper. Bestrijk de broodplakken met dit
eiermengsel. Verwijder de steeltjes van de spinazie en verdeel de
spinazieblaadjes over de broodplakken. Rol de plakken vanaf de smalle kant op.
Rol de rollen in plasticfolie en laat ze ongeveer 2 uur in de koelkast
opstijven. Snijd voor het serveren de rollen in mooie plakjes.
|