TunesiŽ: zeevruchtenflapjes

Nodig voor 8 personen:
8 filodeegvelletjes van ongeveer 20 x 20 cm - 1 kg mosselen - 1 bouquet garni - 8 grote garnalen - 1 bosje peterselie - 1 bosje koriander - 1 ui - 1 dl olijfolie - 8 eieren - frituurolie - zout en peper

Bereiding:
Maak de mosselen zorgvuldig schoon door ze herhaalde malen in koud water te wassen. Verwijder mosselen die open blijven, zelfs als u er een tik tegen geeft. Doe de mosselen met het bouquet garni en wat zout in een pan en laat ze op een hoog vuur in ongeveer 15 minuten opengaan. Schud ze regelmatig op. Doe intussen de garnalen in kokend gezouten water en laat ze ongeveer 5 minuten koken. Laat ze uitlekken. Laat de mosselen afkoelen en haal ze uit hun schelp. Laat de garnalen afkoelen en pel ze. Was en hak de peterselie en de koriander. Schil de ui en snijd haar fijn. Giet de olie in een koekenpan en fruit hierin de mosselen, de garnalen, de ui en de verse kruiden (peterselie en koriander). Voeg zout en peper toe en laat nog ongeveer 5 minuten sudderen. Laat deze vulling afkoelen. Leg de velletjes filodeeg op uw werkblad. Leg de vulling in het midden van de velletjes. Let er wel op dat op elk velletje een garnaal ligt, en maak de bovenkant plat. Breek 1 ei bovenop elke vulling en vouw de velletjes dubbel in de vorm van een driehoek. Laat de frituurolie warm worden. Leg de flapjes hier een voor een in. Laat ze in 5 minuten aan beide kanten goudbruin worden. Haal de flapjes met een schuimspaan uit de olie, laat ze snel uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm.