Thailand: kokoscrème

Nodig voor 4 personen:
150 g geraspte kokos - 2½ dl melk - 4 eieren - 100 g suiker

Bereiding:
Doe de geraspte kokos met de melk in een pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 minuten koken. Doe het mengsel in een met een fijne doek afgedekte zeef en druk het goed uit om alle kokossap op te vangen. Breek de eieren in een kom en klop ze met een vork. Voeg de suiker toe en roer met een garde totdat het geheel schuimt en wittig is geworden. Voeg beetje bij beetje de kokosmelk toe onder voortdurend roeren. Giet de crème over in de pan en laat het gedurende 5 minuten op zacht vuur koken, onder voortdurend roeren, totdat de crème wat dikker geworden is. Giet de crème in vuurvaste schaaltjes en laat ze op het aanrecht afkoelen. Zet ze daarna in de koelkast tot u de crème opdient.

Opmerking:
Indien u een steviger crème wilt krijgen, giet u de crème direct van de kom in de vuurvaste schaaltjes. Dek ze af met aluminiumfolie en zet ze gedurende 40 minuten au bain marie in de oven.