Thailand: kokoscrème
Nodig voor 4 personen:
150 g geraspte kokos - 2½ dl melk - 4 eieren - 100 g suiker
Bereiding:
Doe de geraspte kokos met de melk in een pan. Breng aan de kook, zet het vuur
laag en laat 10 minuten koken. Doe het mengsel in een met een fijne doek
afgedekte zeef en druk het goed uit om alle kokossap op te vangen. Breek de
eieren in een kom en klop ze met een vork. Voeg de suiker toe en roer met een
garde totdat het geheel schuimt en wittig is geworden. Voeg beetje bij beetje de
kokosmelk toe onder voortdurend roeren. Giet de crème over in de pan en laat het
gedurende 5 minuten op zacht vuur koken, onder voortdurend roeren, totdat de
crème wat dikker geworden is. Giet de crème in vuurvaste schaaltjes en laat ze
op het aanrecht afkoelen. Zet ze daarna in de koelkast tot u de crème opdient.
Opmerking:
Indien u een steviger crème wilt krijgen, giet u de crème direct van de kom in
de vuurvaste schaaltjes. Dek ze af met aluminiumfolie en zet ze gedurende 40
minuten au bain marie in de oven.
|