Taiwan: omelet met noedels en kip

Nodig voor 4 personen:
500 g kipfilet in dunne reepjes - 7 dl kippenbouillon (van tablet mag) - 2 theelepels kerriepoeder - knoflookpoeder - 100 g Chinese eiernoedels - 6 eieren - 2 bosuitjes (gehakte) - boter om in te bakken

Bereiding:
Breng de bouillon aan de kook in een grote pan, doe de kipreepjes erin en zet het vuur uit. Neem na 15 minuten het vlees uit de bouillon en houd het apart. Vul de bouillon met water aan tot 1 liter. Kook daarin de noedels volgens de gebruiksaanwijzing. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken. Knip de noedels kleiner met een keukenschaar. Klop de eieren met kerrie- en knoflookpoeder los in een schaal. Roer de kip en de noedels erdoor. Fruit in een koekenpan met zware bodem in 1 eetlepel boter de ui en knoflook zacht. Giet de eiermassa in de pan en schep om. Laat de eieren op een zacht vuur stollen en kleuren, keer de omelet en bak ook de onderkant mooi bruin.
Lekker met salade van paprika en komkommer.