Taiwan: omelet met noedels en kip
Nodig voor 4 personen:
500 g kipfilet in dunne reepjes - 7½ dl kippenbouillon (van tablet mag) - 2
theelepels kerriepoeder - knoflookpoeder - 100 g Chinese eiernoedels - 6 eieren
- 2 bosuitjes (gehakte) - boter om in te bakken
Bereiding:
Breng de bouillon aan de kook in een grote pan, doe de kipreepjes erin en zet
het vuur uit. Neem na 15 minuten het vlees uit de bouillon en houd het apart.
Vul de bouillon met water aan tot 1 liter. Kook daarin de noedels volgens de
gebruiksaanwijzing. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken.
Knip de noedels kleiner met een keukenschaar. Klop de eieren met kerrie- en
knoflookpoeder los in een schaal. Roer de kip en de noedels erdoor. Fruit in een
koekenpan met zware bodem in 1 eetlepel boter de ui en knoflook zacht. Giet de
eiermassa in de pan en schep om. Laat de eieren op een zacht vuur stollen en
kleuren, keer de omelet en bak ook de onderkant mooi bruin.
Lekker met salade van paprika en komkommer.
|