Sri Lanka: vattalappam (nagerecht)
Nodig voor 6 personen:
10 eieren - 500 g jaggery (palmsuiker) - 7½ dl kokosmelk - gemalen kaneel -
gemalen kardemom - nootmuskaat - olie voor de vorm - zout
Bereiding:
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop ze eerst apart en daarna tezamen.
Breek het stuk suiker en los het op in een klein beetje lauw water. Meng het
goed met de eieren, de kokosmelk, een mespuntje kaneel, een grote mespunt
kardemom en een mespunt zout. Rasp er een beetje nootmuskaat over. Vet een vorm
in met de olie en giet het mengsel erin. Dek af met een stuk vetvrij papier, zet
de vorm in de oven en laat de crème in 1¼ uur au bain marie gaar worden. Serveer
warm of koud.
Opmerking:
De jaggery (goela djawa in Indonesië en goela melaka in Maleisië) is geperste
bruine palmsuiker. Het wordt in blokken verkocht.
|