Slowakije: ovenschotel uit Bratislava
Nodig voor 4 personen:
4 eieren, gesplitst - 60 g suiker - 1 eetlepel aardappelmeel - zout - geraspte
schil van 1 citroen - 2 eetlepels suiker voor het bestrooien
Bereiding:
Klop de eidooiers met de suiker tot een schuimige massa en voeg dan het
aardappelmeel, wat zout en de geraspte citroenschil toe en spatel er vervolgens
voorzichtig het stijfgeslagen eiwit door. Doe de massa in een ingevette
ovenschaal, bestrooi de bovenkant dik met suiker en brand met een gloeiend
gemaakte ijzeren staaf diagonale strepen in de bovenkant. Zet de schaal in een
op 180°C. voorverwarmde oven en laat het gerecht 40 minuten bakken.
Opmerking:
Als smakelijke variatie kan men geraspte chocolade, zure vruchten of in rum of
cognac geweekte biscuitkruimels meebakken.
|