Singapore: sujeecake
Nodig:
500 g sujee (griesmeel) - 500 g poedersuiker - 375 g boter - 125 g bloem - 225 g
fijngehakte amandelen - 125 ml koffiemelk - 12 eieren - ½ theelepel bakpoeder -
2 theelepel vanille-essence - 1 flinke scheut brandy (cognac)
Bereiding:
Klop de boter met 375 g poedersuiker flink op. Voeg beetje bij beetje de melk
toe, onder voortdurend roeren. Voeg dan de sujee (griesmeel) toe en meng alles
goed. Laat de massa minstens 1 uur staan. Splits de eieren (bewaar 2 eiwitten).
Klop de 12 eidooiers op met de rest van de suiker. Voeg de gesuikerde eidooiers
in kleine hoeveelheden tegelijk toe aan het sujeemengsel. Klop de 2 eiwitten
halfstijf en schep dat door het mengsel. Voeg dan de amandelen, de gezeefde
bloem en het bakpoeder toe. Vervolgens de brandy en de vanille. Roer alles goed
dooreen. Vul een ingevette cakevorm voor drievierde met dit mengsel. Bak de cake
in een voorverwarmde oven van 170°C. gedurende 1 uur.
|