Singapore: sujeecake

Nodig:
500 g sujee (griesmeel) - 500 g poedersuiker - 375 g boter - 125 g bloem - 225 g fijngehakte amandelen - 125 ml koffiemelk - 12 eieren - theelepel bakpoeder - 2 theelepel vanille-essence - 1 flinke scheut brandy (cognac)

Bereiding:
Klop de boter met 375 g poedersuiker flink op. Voeg beetje bij beetje de melk toe, onder voortdurend roeren. Voeg dan de sujee (griesmeel) toe en meng alles goed. Laat de massa minstens 1 uur staan. Splits de eieren (bewaar 2 eiwitten). Klop de 12 eidooiers op met de rest van de suiker. Voeg de gesuikerde eidooiers in kleine hoeveelheden tegelijk toe aan het sujeemengsel. Klop de 2 eiwitten halfstijf en schep dat door het mengsel. Voeg dan de amandelen, de gezeefde bloem en het bakpoeder toe. Vervolgens de brandy en de vanille. Roer alles goed dooreen. Vul een ingevette cakevorm voor drievierde met dit mengsel. Bak de cake in een voorverwarmde oven van 170C. gedurende 1 uur.