Schotland: Schotse eieren
Nodig voor 4 personen:
6 eieren - 3 eetlepels bloem - 500 g braadworst - 3 eieren - 3 eetlepels melk -
paneermeel - frituurvet of olie
Bereiding:
Kook de 6 eieren 10 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan en pel ze.
Laat de eieren zover afkoelen dat u ze vast kunt houden. Wentel de eieren door
de bloem. Haal het velletje van de braadworst, kneed het vlees even door en
verdeel het in 6 porties. Verpak de eieren in het vlees en wrijf voorzichtig
alle naadjes dicht. Het ei moet helemaal bedekt zijn. Klop de laatste 3 eieren
los met de melk. Wentel de ballen eerst door het eiermengsel, dan door
paneermeel, dan weer door het eiermengsel en als laatste weer door paneermeel.
Verhit vet of olie tot 180°C. en bak de ballen hierin aan alle kanten bruin. Ze
zijn gaar wanneer ze bruin zijn. Laat de ballen op keukenpapier uitlekken. Snijd
ze doormidden en eet ze koud of warm met tomatenketchup of mosterd en een
groente naar keuze.
Opmerking:
Dit is het originele recept. U kunt hierop uiteraard variėren door in plaats van
braadworst gemengd gehakt te nemen en dit aan te maken naar uw smaak. U kunt de
Schotse eieren ook in een koekenpan bakken in plaats van frituren.
|