Rèunion: kokossoufflè
Nodig voor 4 personen:
100 g gemalen kokos - 125 g rijst - 50 g boter + boter om de soufllèvorm in te
vetten - 4 eieren - nootmuskaat
Bereiding:
Doe de gemalen kokos in een pan met ½ dl water. Breng aan de kook en laat 10
minuten koken. Doe een fijne doek in een zeef en filter het kokossap boven een
pan. Knijp de doek goed uit om al het vocht op te vangen. Zet de pan op het vuur
en breng het vocht aan de kook, voeg de rijst toe, zet het vuur laag en laat het
geheel gedurende 20 minuten zachtjes koken totdat het vocht geheel verdampt is.
Voeg de boter toe aan de rijst en meng goed. Verwarm de oven voor op 200°C.
Breek de eieren en scheid de dooiers van de eiwitten. Roer de eidooiers door de
rijst, voeg zout toe en een mespuntje nootmuskaat. Meng goed. Klop de eiwitten
tot een stevige massa en roer ze voorzichtig door het rijstmengsel. Beboter een soufflèvorm en giet het mengsel hierin. Zet de vorm in de oven en laat gedurende
20 minuten koken zonder de oven te openen. Serveer onmiddellijk.
|