Polen: gevulde eieren

Nodig voor 4 personen:
4 hardgekookte eieren - 225 g gekookte ham, fijngesneden - 60 g geraspte zachte kaas - 4 eetlepels zure room - 1 theelepel mosterd - mespunt zout en peper - 2 theelepels gehakte verse dille of basilicum - droog broodkruim - gesmolten boter

Bereiding:
Prik met een eierprikker of speld een klein gaatje in het 'stompe' eind van ieder ei. Laat de eieren zachtjes in kokend water zakken. Wanneer het water weer kookt, de eieren met een lepel 2-3 minuten zachtjes rondrollen. Dit zorgt ervoor dat de dooier in het midden blijft zitten. Kook de eieren 9-10 minuten. Laat de eieren onder de koude kraan schrikken. Laat ze in koud water helemaal afkoelen en laat ze tot het pellen in het water staan. Pel de eieren, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder de dooiers. Meng de dooiers met de andere ingrediënten, behalve het broodkruim en de gesmolten boter. Goed mengen. Spuit of schep het mengsel in elk eiwit en maak er een mooi topje op. Strooi er broodkruim over, zodat de vulling en de rand van het eiwit niet meer te zien zijn. Zet de eieren in een ovenschaal en sprenkel er wat gesmolten boter over. Zet ze ongeveer 3 minuten onder een voorverwarmde grill, of tot ze knapperig en goudbruin zijn.