Bosnië-Herzegovina: zwarte cake
Nodig voor 4 personen:
6 eieren - 6 eetlepels suiker - 6 eetlepels fijngehakte walnoten - 8
eetlepels bloem - 3 eetlepels cacaopoeder - ½ eetlepel bakpoeder -
800 g suiker - 1 liter water - sap van ½ citroen - poedersuiker
Bereiding:
Meng de eerste 6 ingrediënten tot een krachtig deeg. Doe het mengsel
in een ingevette cakevorm (voeg water toe als het mengsel te dik
is). Bak de cake in een matig warme oven tot die gaar is. Controleer
dat met een breinaald: die moet er schoon uitkomen als u ze in de
cake steekt.
Meng ondertussen de rest van de ingrediënten voor een siroop. Breng
dat aan de kook en laat de siroop zachtjes doorkoken.
Als de cake gaar is, snijdt u hem in plakken. Schenk wat siroop over
elke plak. Bestrooi de plakken met poedersuiker en zet ze vervolgens
in de koelkast.
Serveer de plakken cake altijd koud.
|