BosniŽ-Herzegovina: zwarte cake

Nodig voor 4 personen:
6 eieren - 6 eetlepels suiker - 6 eetlepels fijngehakte walnoten - 8 eetlepels bloem - 3 eetlepels cacaopoeder - Ĺ eetlepel bakpoeder - 800 g suiker - 1 liter water - sap van Ĺ citroen - poedersuiker

Bereiding:
Meng de eerste 6 ingrediŽnten tot een krachtig deeg. Doe het mengsel in een ingevette cakevorm (voeg water toe als het mengsel te dik is). Bak de cake in een matig warme oven tot die gaar is. Controleer dat met een breinaald: die moet er schoon uitkomen als u ze in de cake steekt.
Meng ondertussen de rest van de ingrediŽnten voor een siroop. Breng dat aan de kook en laat de siroop zachtjes doorkoken.
Als de cake gaar is, snijdt u hem in plakken. Schenk wat siroop over elke plak. Bestrooi de plakken met poedersuiker en zet ze vervolgens in de koelkast.
Serveer de plakken cake altijd koud.