Noord-Ierland: amandel-kaasomelet
Nodig voor 4 personen:
250 g ricotta - 8 eetlepels boter - 175 g fijngemalen amandelen - 150 g
havervlokken - 4 hardgekookte eieren, fijngehakt - 125 g geweekte rozijnen - 6
rauwe eieren - 2 eetlepels honing - ½ theelepel zout - ½ theelepel venkelzaad,
fijngehakt - 2 eetlepels olie
Bereiding:
Doe de ricotta in een grote kom. Smelt de helft van de boter in een grote,
stevige koekenpan. Rooster de amandelen en havervlokken goudbruin. Schenk de
inhoud van de pan bij de ricotta en meng alles goed door elkaar. Zet de
koekenpan met de eventueel achtergebleven boter even apart. Roer de fijngehakte
hardgekookte eieren en de rozijnen door het ricottamengsel. Klop de rauwe eieren
met de honing, zout en venkelzaad. Roer deze gezoete eieren door de kaas. Verhit
de rest van de boter met de olie in de al eerder gebruikte koekenpan. Schenk het
mengsel erin en bak dat 5-8 minuten op zeer laag vuur tot het goudbruin is. Keer
de omelet als u de voorkeur geeft aan doorgebakken eieren. Snijd de omelet in
vieren en serveer heet.
|