Nederlandse Antillen: eierschotel uit Bonaire

Nodig voor 12 personen:
24 eieren - 1 groene paprika, fijngehakt - 125 g champignons in blik - 750 g gekookte ham, in blokjes - 500 g (cheddar)kaas, in plakjes - zout en peper - paprikapoeder

Bereiding:
Breek 6 eieren in een kom en klop die los met een vork. Sprenkel een beetje daarvan in een grote, beboterde ovenschotel. Strooi er ¼ deel van de ham, paprika en champignons in. Breek 3 of 4 van de hele eieren in de schotel, maar zorg ervoor dat de dooier heel blijft. Leg ze zo ver mogelijk uit elkaar. Strooi er zout en peper over. Bedek nu alles voorzichtig met plakjes kaas. Sprenkel daar weer wat van het losgeklopt ei over en herhaal dit hele proces, laag na laag, tot de eieren op zijn. Eindig met een laag kaas en bestrooi die met paprikapoeder. Bak de schotel 1½ uur in een voorverwarmde oven van 175°C. (als een lepel, erin gestoken, rechtop blijft staan, is het gerecht gaar). Laat de schotel 5 minuten staan en serveer.