Nederlandse Antillen: eierschotel uit Bonaire
Nodig voor 12 personen:
24 eieren - 1 groene paprika, fijngehakt - 125 g champignons in blik - 750 g
gekookte ham, in blokjes - 500 g (cheddar)kaas, in plakjes - zout en peper -
paprikapoeder
Bereiding:
Breek 6 eieren in een kom en klop die los met een vork. Sprenkel een beetje
daarvan in een grote, beboterde ovenschotel. Strooi er ¼ deel van de ham,
paprika en champignons in. Breek 3 of 4 van de hele eieren in de schotel, maar
zorg ervoor dat de dooier heel blijft. Leg ze zo ver mogelijk uit elkaar. Strooi
er zout en peper over. Bedek nu alles voorzichtig met plakjes kaas. Sprenkel
daar weer wat van het losgeklopt ei over en herhaal dit hele proces, laag na
laag, tot de eieren op zijn. Eindig met een laag kaas en bestrooi die met
paprikapoeder. Bak de schotel 1½ uur in een voorverwarmde oven van 175°C. (als
een lepel, erin gestoken, rechtop blijft staan, is het gerecht gaar). Laat de
schotel 5 minuten staan en serveer.
|