Nederland:
Spinazietaart met ei
Nodig voor 4 personen:
1 pak filobladerdeeg (diepvries, 225 g)
6 eieren
1 pak spinazie (deelblokjes, 450 g)
2 tomaten
4 eetlepels vloeibare margarine
1 pakje roomkaas met kruiden (125 g)
Bereiding:
Filodeeg op kamertemperatuur laten ontdooien. Helft eieren in ca. 7
min. hard koken, pellen en in plakjes snijden. Spinazie in magnetron
laten ontdooien en in zeef vocht eruit drukken. Oven voorverwarmen
op 200 °C. Tomaten in kleine blokjes snijden. Filodeeg uit
verpakking nemen en uitvouwen. Met kwastje 3 vellen bestrijken met
margarine, op elkaar in vorm leggen. Dit 2 keer herhalen, telkens
iets verspringen.
Bereidingswijze:
Rest van eieren loskloppen met roomkaas, zout en peper. Spinazie met
roomkaasmengsel en tomaat mengen. Helft van mengsel in vorm leggen,
eiplakjes erover verdelen. Rest van spinaziemengsel in vorm leggen.
Laatste vel filodeeg in stukjes scheuren en over taart strooien.
Taart in ca. 45 min. goudbruin bakken.
Je kan ook cherrytomaatjes halveren en deze in het spinaziemengsel
drukken.
|