Nederland: Speciaal broodje ei
Nodig voor 4 personen:
Afbak broodjes (kaiserbroodjes)
1 ei per broodje
Reepjes kipfilet
Cherry tomaatjes of roma tomaten
Geitenkaas
Verse bieslook
Bereiding:
Begin met het voorverwarmen van de oven op 200ºC. Snijd vervolgens een kapje van
de bovenkant van het broodje. Hol met je vingers het broodje uit,maar zorg
ervoor dat er geen gaatje ontstaat want dan loopt het ei er misschien uit.
Snijd vervolgens de tomaatjes en de geitenkaas in kleine stukjes. Breek het
eitje boven het uitgeholde broodje, maar pas op want is je eitje te groot dan
kan het eroverheen gaan. Dus speel een beetje met de grootte van het ei en de
hoeveelheid die er in een broodje past. Doe vervolgens de tomatenstukjes erin,
de geitenkaas en de reepjes kipfilet. Je kunt ook voordat je het eitje erin
breekt wat van de kipreepjes e.d. in het broodje doen.
Bereidingswijze:
Wanneer je de broodjes hebt gevuld met lekkere ingrediënten, kunnen ze de oven
in voor circa 25-35 minuten. Je kunt het beste een ovenschaal bekleden met wat
bakpapier om daar de broodjes in te bakken, want tussentijds moeten de broodjes
met aluminiumfolie worden afgedekt.
Wanneer de broodjes, na ongeveer 12-15 minuten, goudbruin zijn gebakken wordt
het tijd dat de ovenschaal wordt afgedekt. Nu verbrand het broodje niet en
kunnen de eieren verder gaar worden in nog ongeveer 15 minuten. Daarna zijn de
broodjes klaar, wanneer het ei mooi gaar is, en de broodjes mooi goudbruin. Weer
een leuke creatie met een broodje ei. Om het helemaal af te maken kun je er nog
wat verse peterselie of bieslook overheen doen.
|