NamibiŽ: pompoencustard

Nodig voor 4 personen:
1 mooie, rijpe pompoen - kokosmelk, die verkregen kan worden door geraspte of gedroogde kokos 20 minuten in water te koken en het gezeefde nat te gebruiken - 6 eieren - 2 eetlepels suiker

Bereiding:
Snijd de onderkant van de pompoen recht af, zodat de pompoen goed kan blijven staan. Snijd bij de steel het kapje af, zodat u een deksel heeft. Haal de zaden uit de pompoen en een gedeelte van het vruchtvlees. Klop de eieren met de suiker en voeg geleidelijk de kokosmelk toe. Doe dit mengsel in de pompoen, leg het deksel er weer op en zet de pompoen op een rooster in een grote stoompan met heet water op de bodem. Stoom de pompoen, en vul water bij indien nodig, tot de pompoen zacht is en de vulling gaar. Serveer het gerecht met honing of jam.

Variatie:
U maakt van dit nagerecht een smakelijk voorgerecht door de suiker te vervangen door geraspte kaas.