Namibië: pompoencustard
Nodig voor 4 personen:
1 mooie, rijpe pompoen - kokosmelk, die verkregen kan worden door geraspte of
gedroogde kokos 20 minuten in water te koken en het gezeefde nat te gebruiken -
6 eieren - 2 eetlepels suiker
Bereiding:
Snijd de onderkant van de pompoen recht af, zodat de pompoen goed kan blijven
staan. Snijd bij de steel het kapje af, zodat u een deksel heeft. Haal de zaden
uit de pompoen en een gedeelte van het vruchtvlees. Klop de eieren met de suiker
en voeg geleidelijk de kokosmelk toe. Doe dit mengsel in de pompoen, leg het
deksel er weer op en zet de pompoen op een rooster in een grote stoompan met
heet water op de bodem. Stoom de pompoen, en vul water bij indien nodig, tot de
pompoen zacht is en de vulling gaar. Serveer het gerecht met honing of jam.
Variatie:
U maakt van dit nagerecht een smakelijk voorgerecht door de suiker te vervangen
door geraspte kaas.
|