Monaco: roereieren met truffel
Nodig voor 6 personen:
9 eieren - 1 middelmatig grote truffel van 80 g (of twee kleine) - 1 eetlepel
crème fraîche - 50 g boter - zout en peper
Bereiding:
Was en schrap de truffel zorgvuldig en snijd haar in kleine blokjes. Vermeng de
blokjes met de crème fraîche. Breek de eieren in een kom, voeg 1 mespunt zout en
peper toe, haal de dooiers los en meng goed dooreen zonder te kloppen. Smelt de
boter in een koekenpan met een dikke bodem op zeer zacht vuur, voeg de eieren en
de crème fraîche met de truffelblokjes toe. Blijf 10 minuten lang roeren tot de
eieren een dikke crème vormen. Serveer onmiddellijk. Geef er geroosterd brood
bij.
Opmerking:
Als u geen verse truffels kunt krijgen, kunt u het recept ook maken met truffels
uit blik. Gooi het vocht niet weg, maar voeg 1 theelepel ervan toe aan de crème
fraîche. Het vocht geeft smaak aan de roereieren.
|