BelgiŽ: roereieren op zijn Vlaams

Nodig voor 4 personen:
8 eieren - 2 ansjovisfilets - 1 eetlepel azijn - 125 g garnalen - 1 eetlepel slagroom - 2 eetlepels melk - peterselie - bieslook - 100 g boter - 8 sneetjes witbrood - zout en peper

Bereiding:
Giet de azijn over de ansjovis en laat deze een uur marineren.
Breek de eieren in een kom. Was wat peterselie en bieslook en hak beide fijn. Voeg ze bij de eieren samen met de slagroom en de melk. Wrijf de ansjovisfilets tot puree. Doe deze samen met de garnalen bij de eieren. Meng alles goed en voeg weinig zout en veel peper toe.
Snijd de korsten van de sneetjes brood. Verhit 60 g boter in een pan en laat hierin de sneetjes brood aan beide kanten bruin worden. Leg ze op een voorverwarmde schaal en houd ze warm.
Verhit dan de rest van de boter in een pan en doe er het eiermengsel in. Bereid de roereieren verder als gewone roereieren. Schep de eieren op de broodcroutons en serveer.