België:
roereieren op zijn Vlaams
Nodig voor 4 personen:
8 eieren - 2 ansjovisfilets - 1 eetlepel azijn - 125 g garnalen - 1
eetlepel slagroom - 2 eetlepels melk - peterselie - bieslook - 100 g
boter - 8 sneetjes witbrood - zout en peper
Bereiding:
Giet de azijn over de ansjovis en laat deze een uur marineren.
Breek de eieren in een kom. Was wat peterselie en bieslook en hak
beide fijn. Voeg ze bij de eieren samen met de slagroom en de melk.
Wrijf de ansjovisfilets tot puree. Doe deze samen met de garnalen
bij de eieren. Meng alles goed en voeg weinig zout en veel peper
toe.
Snijd de korsten van de sneetjes brood. Verhit 60 g boter in een pan
en laat hierin de sneetjes brood aan beide kanten bruin worden. Leg
ze op een voorverwarmde schaal en houd ze warm.
Verhit dan de rest van de boter in een pan en doe er het eiermengsel
in. Bereid de roereieren verder als gewone roereieren. Schep de
eieren op de broodcroutons en serveer.
|