Mexico: amandel-eierpunch
Nodig voor 4-8 glazen:
6 teentjes knoflook - 1 stukje pijpkaneel van 10 cm - ½ liter rum - 1½ liter
melk - 625 g suiker - 60 g fijngehakte amandelen - 15 eidooiers - ¼ theelepel
nootmuskaat
Bereiding:
Marineer de knoflook en de kaneel 24 uur in de rum. Breng de melk met de suiker
aan de kook. Voeg de amandelen toe en laat die op zacht vuur 5 minuten meekoken.
Zet de melk even aan de kant. Klop de eidooiers 5-10 minuten tot ze een lint
vormen. Meng ¼ liter van de gekookte melk door de eidooiers. Voeg dit mengsel
toe aan de rest van de melk en laat op zacht vuur dit mengsel onder voortdurend
roeren met een houten lepel koken gedurende 10 minuten totdat het ingedikt is.
Verwijder knoflook en kaneel uit de rum en roer de rum door het eiermengsel.
Schenk het mengsel in glazen. Serveer de punch koel, besprenkeld met
nootmuskaat.
|