Madeira: oma's eieren
Nodig voor 4 personen:
5 grote eieren - 200 g gepelde en geroosterde amandelen - schil van ½ citroen -
geraspte schil van ½ citroen - 1 kaneelstokje - kaneelpoeder naar smaak - 1½
kopje melk - 6-8 eetlepels suiker - 2 eetlepels bloem - wat boter
Bereiding:
Kook de eieren hard. Pel ze voorzichtig en snijd ze in de lengte door. Haal de
harde eidooiers eruit. Doe 6 harde halve eidooiers in een kom, voeg de
citroenrasp erbij, samen met 3 eetlepels suiker en naar smaak kaneelpoeder. Hak
de geroosterde amandelen fijn en meng ze door het eiermengsel. Roer alles goed
door elkaar tot een pasta. Vul het wit van de eieren met die pasta. Maak ze nat
met wat melk, haal ze even door de bloem (alléén waar de vulling is). Bak die
kant even in wat hete boter. Haal ze uit de pan. Laat 2 eetlepels bloem in het
achtergebleven vet bruin worden, voeg de melk, het kaneelstokje, de schil van de
halve citroen, de eventuele rest van de eierpasta en de overige 4 harde halve
eidooiers (die u fijngeprakt heeft) toe. Leg de gevulde eieren terug in de pan
en laat de inhoud ongeveer 10 minuten op laag vuur sudderen, voeg de rest van de
suiker naar smaak toe.
Eet dit gerecht koud of warm als toetje.
|