Luxemburg: gegratineerde omelettaart met prei

Nodig:
8 eieren - ¾ dl melk - 1 eetlepel tomatenpuree - 2½ eetlepel boter - 500 g gesneden prei - 2 theelepels citroensap - 100 g rozijnen - 100 g geraspte kaas - 25 g boter - 25 g bloem - 1-2 eetlepels kerriepoeder - 2½ dl bouillon (van tablet mag) - peper en zout

Bereiding:
Klop 5 eieren los met de melk, de tomatenpuree en zout en peper. Verhit in een koekenpan ½ eetlepel boter en laat ¼ deel van het eiermengsel over de panbodem uitvloeien. Laat zachtjes bakken tot de bovenkant gestold is. Bak hierna nog 3 omeletten. Verhit 2 eetlepels boter. Schep de prei, het citroensap en de rozijnen erdoor en laat dit 10 minuten smoren. Smelt de 25 g boter in een andere pan en voeg de bloem en de kerrie toe. Laat dit al roerend ongeveer 2 minuten pruttelen en schenk dan al roerend beetje bij beetje de bouillon hierbij. Roer tot een gladde saus is verkregen en laat de saus enkele minuten doorpruttelen. Proef of nog peper, zout of kerrie moet worden toegevoegd. Splits de overige 3 eieren. Roer 75 g geraspte kaas door de saus. Haal de pan van het vuur en roer er de eidooiers door. Klop de eiwitten stijf en roer ze door de kaas-kerriesaus. Doe 1/5 deel van de saus in een ingevette springvorm, leg hierop een omelet, dan weer 1/5 deel van de saus, dan 1/3 deel van het preimengsel. Herhaal dit om en om. Strijk als laatste de rest van de saus erover en strooi daarover nog 25 g geraspte kaas. Zet de springvorm 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.