Liechtenstein: fijne pasta met gekookte ham

Nodig voor 6 personen:
250 g fijne pasta - 8 eieren - 300 g gekookte ham - 50 cl vloeibare crème fraîche - boter - paneermeel - zout

Bereiding:
Doe de pasta in ruim kokend gezouten water en laat koken. De pasta is gaar wanneer ze boven komt drijven. Giet de pasta af en houd ze even onder koud stromend water. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breek de eieren en scheid de dooiers van de witten. Snijd de ham in kleine stukjes. Meng de eidooiers met de crème fraîche en de ham en voeg een royale mespunt zout toe. Klop de eiwitten tot sneeuw en voeg ze vervolgens toe aan het mengsel. Roer alles voorzichtig met een spatel door elkaar. Voeg het mengsel toe aan de pasta. Beboter een ovenschaal en strooi er paneermeel in. Doe het mengsel in de schaal en laat het gerecht in de oven op middelmatige warmte bakken totdat de bovenkant gegratineerd is.
Samen met een groene salade wordt de pasta een hoofdgerecht voor de avondmaaltijd.