Laos: ei-kipgerecht uit de oven
Nodig voor 4 personen:
500 g kipgehakt - 1 eetlepel fijngesneden ui - 1 eetlepel gesnipperde prei - 1
eetlepel ontvelde gesnipperde tomaat - zout en peper - ½ theelepel cayennepeper
- ½ theelepel paprikapoeder - 1 theelepel gemberpoeder - 4 eieren - 4 eetlepels
melk - 3 eetlepels fijngesneden paprika
Garnering: fijngesneden bieslook - plakjes tomaat
Bereiding:
Neem een braadpan of wok en bak hierin zonder boter het kipgehakt. Roer het
tijdens het bakken met een vork steeds los. Zet de pan van het vuur en voeg toe:
ui, prei, tomaat, zout en peper, cayennepeper, paprikapoeder, en gemberpoeder.
Meng alles goed door elkaar. Kluts de eieren met de melk en zout en peper. Roer
er de fijngesneden paprika door. Neem een vuurvaste schaal en doe hierin het
kipgehakt. Giet er zonder roeren het eiermengsel op. Zet het gerecht in een hete
(240°C) oven, tot het eiermengsel geheel is gestold. Voor het opdienen
bestrooien met de bieslook en de plakjes tomaat.
|