Laos: ei-kipgerecht uit de oven

Nodig voor 4 personen:
500 g kipgehakt - 1 eetlepel fijngesneden ui - 1 eetlepel gesnipperde prei - 1 eetlepel ontvelde gesnipperde tomaat - zout en peper - ½ theelepel cayennepeper - ½ theelepel paprikapoeder - 1 theelepel gemberpoeder - 4 eieren - 4 eetlepels melk - 3 eetlepels fijngesneden paprika
Garnering: fijngesneden bieslook - plakjes tomaat

Bereiding:
Neem een braadpan of wok en bak hierin zonder boter het kipgehakt. Roer het tijdens het bakken met een vork steeds los. Zet de pan van het vuur en voeg toe: ui, prei, tomaat, zout en peper, cayennepeper, paprikapoeder, en gemberpoeder. Meng alles goed door elkaar. Kluts de eieren met de melk en zout en peper. Roer er de fijngesneden paprika door. Neem een vuurvaste schaal en doe hierin het kipgehakt. Giet er zonder roeren het eiermengsel op. Zet het gerecht in een hete (240°C) oven, tot het eiermengsel geheel is gestold. Voor het opdienen bestrooien met de bieslook en de plakjes tomaat.