Iran: omelet met aardappel en wortel
Nodig voor 4 personen:
250 g wortelen - 125 g aardappelen - 2 eetlepels maïsolie - 2 middelgrote
gehakte uien - ½ theelepel zout - ¼ theelepel peper - 4 geklopte eieren
Bereiding:
Kook de wortelen in water tot ze zacht, maar nog stevig zijn. Kook de aardappels
in hun schil tot ze zacht zijn. Laat ze afkoelen en schil ze. Rasp de beide
groenten. Verhit de olie (houd 1 theelepel apart) in een pan en roerbak de uien
gedurende 3 minuten op een middelhoog vuur. Ze moeten goudbruin zijn en lichtjes
bruin aan de randen. Houd ze apart.
Meng wortelen, aardappelen, gebakken uien, zout, peper en eieren. Giet het
mengsel in een pan, doe er een deksel op en laat op een laag vuur 5 minuten
bakken. Draai de omelet om, doe het theelepeltje olie in de pan, doe het deksel
erop en bak nog 3 minuten verder.
Serveer warm, in taartstukken gesneden.
|