Iran: omelet met aardappel en wortel

Nodig voor 4 personen:
250 g wortelen - 125 g aardappelen - 2 eetlepels maļsolie - 2 middelgrote gehakte uien - ½ theelepel zout - ¼ theelepel peper - 4 geklopte eieren

Bereiding:
Kook de wortelen in water tot ze zacht, maar nog stevig zijn. Kook de aardappels in hun schil tot ze zacht zijn. Laat ze afkoelen en schil ze. Rasp de beide groenten. Verhit de olie (houd 1 theelepel apart) in een pan en roerbak de uien gedurende 3 minuten op een middelhoog vuur. Ze moeten goudbruin zijn en lichtjes bruin aan de randen. Houd ze apart.
Meng wortelen, aardappelen, gebakken uien, zout, peper en eieren. Giet het mengsel in een pan, doe er een deksel op en laat op een laag vuur 5 minuten bakken. Draai de omelet om, doe het theelepeltje olie in de pan, doe het deksel erop en bak nog 3 minuten verder.
Serveer warm, in taartstukken gesneden.