Angola: groene
eieren
Nodig voor 4 personen:
5 eieren - 2 eetlepels olijfolie - 2 eetlepels azijn - 1 klein bosje
peterselie - 100 g bloem - frituurvet - slabladeren - zout en peper
Bereiding:
Kook 4 eieren gedurende 10 minuten in gezouten water. Laat ze snel
afkoelen onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren in de
lengte doormidden, bewaar de eiwitten en doe de eidooiers in een
grote kom. Prak ze fijn met een vork. Voeg de olie in een dun
straaltje toe, vervolgens de azijn en meng het geheel goed door
zodat u een dikke pasta krijgt. Was de peterselie, verwijder de
steeltjes en hak de blaadjes fijn. Voeg tweederde deel toe aan de
eierpasta. Voeg zout en peper toe en meng het tot een homogene massa
ontstaat. Vul de eiwitten met de eierpasta.
Breek het laatste ei in een bord. Klop het ei en voeg de resterende
peterselie toe. Doe de bloem op een ander bord. Haal de gevulde
eieren eerst door de bloem, dan door het geklopte ei en vervolgens
weer door de bloem.
Verwarm het frituurvet. Laat de eieren voorzichtig in het hete vet
glijden en frituur ze 1-2 minuten. Haal de eieren er met de
schuimspaan weer uit, leg ze op keukenpapier en laat ze uitlekken.
Leg de slabladeren op een platte schaal. Leg de eieren erop en
serveer.
|