India: kruidige eieren
Nodig voor 4 personen:
8 eieren - ½ ui - 1 chilipeper - ½ theelepel kurkuma - 1 theelepel zout - 1
liter olie - ¼ liter dikke kokosmelk - ½ theelepel chilipoeder - ½ theelepel
komijn - 1 theelepel koriander - ¼ theelepel venkelpoeder - 1 stukje kaneel van
2½ cm
Bereiding:
Kook de eieren hard. Snijd de ui en de chilipeper in plakjes. Pel de eieren,
bestrooi ze met de kurkuma en zout en prik er met een houten prikker overal
gaatjes in zodat de kruiden in de eieren kunnen trekken.
Verhit de olie en frituur de eieren totdat ze bijna goudbruin worden. Haal ze
uit de pan.
Schenk de kokosmelk in een andere pan en voeg de ui, chilipeper, chilipoeder,
komijn, koriander, venkel en kaneel toe. Laat de inhoud op laag vuur koken tot
de ui zacht is. Halveer de eieren, voeg ze toe aan de pan en laat het geheel nog
2 minuten sudderen.
Verwijder het kaneelstokje voordat u serveert.
|