Hongarije: omelet met aardappelen en paprika
Nodig voor 6 personen:
10 eieren - 1 ui - 1 groene paprika - 50 g boter - 2 aardappelen - 3 eetlepels
geraspte kaas - zout en peper
Bereiding:
Schil en hak de ui. Was de paprika en snijd hem in tweeën. Verwijder de zaden en
de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in lange repen. Doe de ui en de paprika in
een koekenpan met 25 g boter.
Schil en was de aardappelen. Droog ze met een doek en snijd ze in dunne plakjes.
Doe de aardappelplakjes in een andere koekenpan met de rest van de boter. Voeg
zout en peper toe en laat de inhoud van beide pannen gedurende 15 minuten op een
laag vuur, regelmatig roerend, bakken.
Breek ondertussen de eieren in een schaal, voeg zout en peper toe en klop ze
goed los.
Doe de inhoud van de ene koekenpan bij de andere, roer goed door en giet er de
losgeklopte eieren over. Laat 5 minuten bakken.
Laat de omelet op een ovenschaal glijden, strooi er de geraspte kaas over en zet
de schaal 5 minuten onder de grill.
Dien meteen op.
|