Guinee-Bissau: verstopte eieren
Nodig voor 4 personen:
1 kg rundergehakt - 8 hardgekookte eieren - 1 ei, losgeklopt - bloem - olie om
te bakken - 100 g fijngehakte ui - 1 eetlepel tomatenpuree - 2 laurierblaadjes -
gekneusde peperkorrels - 1 liter runderbouillon (van tablet mag) - zout en peper
- 20 ml azijn
Bereiding:
Meng het gehakt met het losgeklopt ei. Vorm er 8 ballen van. Bestuif ze met
bloem. Maak er platte schijven van. Pel de hardgekookte eieren. Leg een ei in
het midden van elke schijf gehakt. Vouw het gehakt rond de eieren, zodat er
niets meer van het ei te zien is. Bestuif de ballen weer met bloem. Verhit olie
in een pan en bak de gehaktballen mooi bruin en gaar. Haal ze uit de pan. Fruit
de fijngehakte uien in de achtergebleven bakolie tot ze glazig zijn. Voeg dan de
tomatenpuree toe en laat die even meebakken. Schenk de bouillon in de pan,
evenals de laurierblaadjes, peperkorrels en azijn. Breng de inhoud van de pan
aan de kook en laat alles ongeveer 10 minuten koken. Verwijder de
laurierblaadjes en leg de verstopte eieren weer in de pan. Laat het geheel nu zo
lang sudderen tot de saus de door u gewenste dikte heeft.
|