Griekenland: omelet met courgette en gehakt
Nodig voor 4 personen:
8 eieren - 2 uien - 150 g boter - 4 courgettes - 1 takje dille - 1 klein bosje
peterselie - 250 g rundergehakt - zout en peper
Bereiding:
Schil en hak de uien. Laat 75 g boter smelten in een koekenpan en bak hierin de
uien. Was de courgettes en snijd ze in dunne plakjes. Was de dille en de
peterselie, verwijder de steeltjes en hak ze fijn. Doe de groenten en de kruiden
in de koekenpan en laat ze al roerend 3-4 minuten meebakken.
Doe het vlees in de koekenpan. Voeg zout en peper toe. Meng alles goed dooreen
en maak het vlees met een vork rul. Laat het geheel nog 20 minuten sudderen en
roer regelmatig door.
Breek de eieren in een schaal en klop ze goed los. Doe de inhoud van de
koekenpan bij de eieren in de schaal en meng goed. Laat de rest van de boter
smelten in de koekenpan en doe de inhoud van de schaal erin. Bak de omelet.
Draai de omelet halverwege de baktijd om.
|